De Franse instant-klassieker Intouchables krijgt een murica-versie. In de eerste trailer van The Upside zien we eigenlijk gewoon het origineel, maar dan met Kevin Hart en Bryan Cranston.

Article continues after the ad

Was er een remake nodig? Mwah. Toch komt 'ie er, American style, en wel met de intens populaire komiek Kevin Hart als Dell (Driss uit het origineel). Hij krijgt door een samenloop van (criminele) omstandigheden een baan als verzorger van de stinkend rijke Phillip, nu gespeeld door Breaking Bad-legend Bryan Cranston.    

What's new?

Tja, wat is er eigenlijk nieuw aan deze versie? Nou: Nicole Kidman, bijvoorbeeld! Ze speelt Yvonne, assistente van Phillip. Al zat dat personage natuurlijk ook in het origineel. Eigenlijk blijft vrijwel alles hetzelfde, zo lijkt het. Dell en Phillipe leren elkaar kennen, bouwen een onverwachtse vriendschap op, gaan even uit elkaar en worden uiteindelijk - eind goed, al goed - weer herenigd. 

Idris Elba

Kevin Hart en Bryan Cranston waren geen 'eerste keus'. Chris Rock, Jamie Foxx en Idris Elba stonden ooit op de lijst om Dell te spelen. En Phillip was eigenlijk voor Colin Firth. Later, toen de film een nieuwe regisseur kreeg (Neil Burger), kwamen Hart en Cranston erbij. 

Het is nog niet bekend wanneer The Upside in de Nederlandse bios draait.