Al jaren vermaakt Disney jong en oud met de mooiste films ter wereld. En net als je denkt dat je ze allemaal van A tot Z uit je hoofd kent, ontdek je een aantal feitjes die je compleet over het hoofd gezien hebt. Of heb je een vrij bizarre obsessie en was je van al deze punten al op de hoogte?

1. Toto en The Lion King

Hoewel de volwassen Simba door Matthew Broderick ingesproken is, werd het gouden strottenhoofd van Joseph Williams gebruikt voor liedjes als Hakuna Matata en Can You Feel The Love Tonight. Williams kun je wellicht kennen van de band Toto, die de wereldhit Africa voortbracht. Test je Lion King-kennis met onze lijst met 12 weetjes die alleen de allergrootste fans kennen.

2. Handschoentjes

Assepoester, Belle en Tiana dragen allemaal handschoenen om aan te tonen dat ze niet met blauw bloed zijn geboren, maar aangetrouwde 'royalty' zijn.

3. Aurora, waar ben je?

Handschoenloze, officiële princes Aurora (Doornroosje), komt in de film over haar leven slechts 18 minuten voor. Sterker nog: de schone slaapster had ook maar 18 zinnen tekst én na 40 minuten film zegt ze helemaal niets meer.

4. A113

De Disney-animatoren hebben in élke pixar-film "A113" verstopt, als verwijzing naar het lokaal in het California Institute of the Arts waar veel van hen les kregen. Er zitten overigens ook nogal schunnige grapjes in Disney/Pixar-films verstopt. 

5. Aladdin

De inspiratie voor Aladdins uiterlijk was oorspronkelijk Back to the Future-acteur Michael J. Fox, maar later hebben de makers toch vooral foto's van Tom Cruise gebruikt. In 2019 komen er allerlei live-action Disney-films, waaronder Aladdin. 

6. Recyclen!

Om tijd en geld te besparen, recyclen Disney-makers nog al eens animaties uit eerdere films. Zo werd Robin Hood maar voor een schamele 5 miljoen dollar gemaakt.

More content below the advertising
More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.