Al jaren vermaakt Disney jong en oud met de mooiste films ter wereld. En net als je denkt dat je ze allemaal van A tot Z uit je hoofd kent, ontdek je een aantal feitjes die je compleet over het hoofd gezien hebt. Of heb je een vrij bizarre obsessie en was je van al deze punten al op de hoogte?

1. Toto en The Lion King

Hoewel de volwassen Simba door Matthew Broderick ingesproken is, werd het gouden strottenhoofd van Joseph Williams gebruikt voor liedjes als Hakuna Matata en Can You Feel The Love Tonight. Williams kun je wellicht kennen van de band Toto, die de wereldhit Africa voortbracht. Test je Lion King-kennis met onze lijst met 12 weetjes die alleen de allergrootste fans kennen.

2. Handschoentjes

Assepoester, Belle en Tiana dragen allemaal handschoenen om aan te tonen dat ze niet met blauw bloed zijn geboren, maar aangetrouwde 'royalty' zijn.

3. Aurora, waar ben je?

Handschoenloze, officiële princes Aurora (Doornroosje), komt in de film over haar leven slechts 18 minuten voor. Sterker nog: de schone slaapster had ook maar 18 zinnen tekst én na 40 minuten film zegt ze helemaal niets meer.

4. A113

De Disney-animatoren hebben in élke pixar-film "A113" verstopt, als verwijzing naar het lokaal in het California Institute of the Arts waar veel van hen les kregen. Er zitten overigens ook nogal schunnige grapjes in Disney/Pixar-films verstopt. 

5. Aladdin

De inspiratie voor Aladdins uiterlijk was oorspronkelijk Back to the Future-acteur Michael J. Fox, maar later hebben de makers toch vooral foto's van Tom Cruise gebruikt. In 2019 komen er allerlei live-action Disney-films, waaronder Aladdin. 

6. Recyclen!

Om tijd en geld te besparen, recyclen Disney-makers nog al eens animaties uit eerdere films. Zo werd Robin Hood maar voor een schamele 5 miljoen dollar gemaakt.

Article continues after the ad