Omdat het aanbod op Netflix bijna niet meer bij te houden is, kan het goed dat je af en toe wat moois mist. Oplettende Superguide-lezers weten dat we al een paar hele slimme truukjes hebben verklapt om meer uit je Netflix-abonnement te halen, waaronder de genrecodes: hiermee kun je elk genre doorspitten zonder dat het alleen maar gebaseerd is op suggesties van Netflix voor jou. Toen we even code 11881 ertegenaan gooiden voor animatieseries voor volwassenen kwamen we ineens deze nieuwe titels tegen, die best wel de moeite waard kunnen zijn!

Article continues after the ad

A.I.C.O. Incarnation

Deze anime ziet eruit als science fiction die ook voor kijkers die normaal weinig met Japanse tekenfilms hebben interessant kan zijn. In het Japan van de toekomst gaat een wetenschappelijk experiment hartstikke mis, waarna een ramp plaatsvindt die aangeduid wordt als The Burst; kunstmatig gecreerde cellen groeiden hierbij uit tot monsterlijke proporties. De in hele vette pakken uitgedoste Divers gaan met gevaar voor eigen leven de gebieden in die door The Burst zijn aangetast, om wetenschappelijk materiaal te verzamelen. Deze Divers doen denken aan de oude animatieklassieker Strijd der Planeten.

Paradise P.D.

Deze grove politieserie zit boordevol onderbroekenlol. Stel je voor dat Rob Schneider en Adam Sandler zich mochten vergrijpen aan een animatie-uitvoering van Brooklyn Nine-Nine, en je hebt een idee wat je kunt verwachten van deze platvloerse komedie. Wel een aanrader voor fans van dat soort humor natuurlijk.

Final Space

Liefhebbers van Adult Swim kunnen vast plezier beleven aan Final Space. In deze serie sluit een menselijke astronaut in gevangenschap vriendschap met een ogenschijnlijk schattige alien. Dit beestje kan echter complete planeten vernietigen. Samen proberen zij vervolgens het heelal te redden.

Disenchantment

Disenchantment is de nieuwe serie van Matt Groening, het genie achter The Simpsons en Futurama. Je herkent zijn animatiestijl dan ook meteen uit duizenden. Disenchantment wordt een mix tussen Game of Thrones en The Simpsons genoemd. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, en afgaande op de gematigd positieve reacties is het dat ook. Toch is het vooral voor Futurama-fans een must-see.