Ralf Mackenbach

Hij was slechts 13 jaartjes jong toen 'ie in 2009 namens Nederland het Junior Eurovisie Songfestival in Kiev won met het cultklassiekertje Click Clack. Inmiddels leeft de 24-jarige Ralf een héél ander leven.

Article continues after the ad

Ralf ontpopte zich tot icoon van de zeroes. Hij won als enige Nederlander ooit het Junior Eurovisie Songfestival. Jáááren later kregen we pas weer een Eurovisie-winst toen Duncan Laurence het volwassen liedjesfestijn won. Ralf lijkt het leven als popster achter zich te hebben gelaten; hij gaat nu door het leven als... ingenieur! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf vandaag officieel ingenieur 👨🏼‍🏫👨🏼‍🎓

Een bericht gedeeld door Ralf Mackenbach (@ralf.mackenbach) op


PhD

Ralf mag zich, zoals je ziet, sinds gisteren officieel ingenieur noemen en dat is natuurlijk een prestatie van formaat. Hij voltooide zijn opleiding aan de prestigieuze en bekende Technische Universiteit van Eindhoven. Ralfs Insta-bio verklapt dat hij maar al te goed bewust is van zijn status als (oud?)BN'er. "Zong ooit een liedje over tapdansen, en heeft daarna de logische stap gemaakt naar een PhD in kernfusie", grapt hij.


Waar was Ralf?

Ralf maakte na zijn winst nog een album en deed zelfs mee aan SBS6's cultprogramma Sterren Springen. Toch verdween hij de afgelopen tijd wellicht een beetje uit de spotlights. Maar zeg nu zelf: daar heb je natuurlijk ook geen tijd voor wanneer je aan je PhD werkt. Toch zagen we 'm een tijdje terug opeens weer voorbijkomen op RTL 4: als jurylid in All Together Now!