Als het aan Kelsey Grammer komt hij binnenkort weer op de buis als zijn populaire personage dokter Frasier Crane. De acteur wil de in 2004 stopgezette comedy-serie rond de radiopsychiater nieuw leven inblazen. Diverse Amerikaanse media melden dat de 63-jarige acteur in Hollywood zijn idee voor de doorstart aan het rondshoppen is langs verschillende schrijvers en producenten.

Article continues after the ad

Frasier begon in 1993 als een spin-off van de populaire serie Cheers, over een knusse stamkroeg in Chicago. In deze serie ging één van de stamgasten uit deze bar naar Seattle om zijn eigen radioprogramma te beginnen. De spin-off werd een hit en uiteindelijk hield Frasier het elf seizoenen vol, net zolang als Cheers zelf.

Frisse start

Een probleem waar de reboot sowieso mee te maken krijgt is dat deze het moet stellen zonder John Mahoney, die Frasiers vader speelde. De Brits-Amerikaanse acteur overleed namelijk begin dit jaar. Volgens Deadline zou er een frisse start gemaakt worden en zou de serie zich ook in een andere stad afspelen dan Seattle of Chicago.

Onfrisse timing

Ook politiek gezien kan het goede timing zijn om Frasier een doorstart te laten maken: Grammer is zelf uiterst rechts, en er zijn maar weinige celebs in het Amerikaanse TV-landschap die openlijk loeiconservatief durven te zijn. Het succes van Roseanne liet laatst zien dat een tv-serie rond een Trump-steunende hoofdrolspeler automatisch een kijkcijferhit is, omdat de meeste Republikeinse gezinnen bij voorbaat inschakelen. Als je eenmaal Grammer in het smakeloze onderstaande shirtje hebt gezien, dan wordt het moeilijk om enthousiast te worden over deze reboot...