Kelly van der Veer heeft zich in een lang bericht op Instagram geuit over het nieuws van Nikkie, waar we ons alleen maar bij kunnen aansluiten. "Ondanks dat er duizenden positieve reacties zijn, doet het zeer. Dat je als ziel, als mens er niet meer toe doet, maar ineens alleen de chromosomen bij je geboorte er toe doen." 

Article continues after the ad

"Ach meisje toch, dacht ik. Daar gaan ze los op je", zo begint Kelly haar bericht. "Nikki stapte de virtuele wereld in met haar talent, haar ongekende eigenzinnige manier van mensen mooi maken. Dit bleef niet onopgemerkt, maar ze leefde met een geheim. Oh, wacht! Welk geheim? Oh, waar nu de halve wereld zich druk over maakt?" Nou Kelly, maak daar maar de hele wereld van. De video van Nikkie is immers al 25 miljoen keer bekeken.

Herinneren

Hoewel Nikkie grotendeels positieve reacties ontving, wil Kelly toch nog wat kwijt. "Waar ik ook kom of wat ik ook post op de sociale media, er zijn altijd mensen die me willen herinneren aan het feit dat ik niet als meisje geboren ben. En de media doet daar lastig mee", vertelt Kelly, die vorig jaar nog met spoed onder het mes moest, heel persoonlijk. "Trans Kelly, Trans Nikkie, ineens doen je gaven en talenten er niet meer toe."

'Er is geen coming-out'

"Je MOET uit de kast komen. Ik vraag me alleen af: welke kast? Aangezien we een corrigerende behandeling en operatie hebben gehad, zijn we volledig wie we willen zijn. Er is geen coming-out. Ons lichaam is aangepast aan onze ziel. Net als iemand geboren is met scoliose, na de operatie is hij niet zijn hele leven Quasimodo." 

Benieuwd naar het hele bericht van Kelly? Dat lees je hieronder.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ach...meisje toch dacht ik, daar gaan ze los op je. Nikkie stapte de virtuele wereld in met haar talent, haar ongekende eigenzinnige manier van mensen mooi maken. Dit bleef niet onopgemerkt, maar ze leefde met een geheim… Wacht! Welk geheim, oh waar nu de halve wereld zich druk over maakt, ze is geboren als een jongetje en hoe haalde ze het in haar hoofd om dat niet meteen erbij te zetten. Ik ben Nikkie en ik ben trans, zo zeg er zouden maar mensen geschokt kunnen zijn. Ja zelfs mensen die zich bekocht voelden, moet niet mooier worden dat je niet direct verteld dat je een corrigerende operatie hebt gehad…. Oh maar dat dachten we wel hoor want, blah blah blah omdat ze zich stiekem beetgenomen voelden. Zucht, wat nog een lange weg te gaan voor mensen die niet in het normale plaatje passen. Waar ik ook kom of wat ik ook post op de sociale en media er zijn altijd mensen die me willen herrineren aan het feit dat ik niet als meisje geboren ben. En de media doet daar lustig aan mee. Trans Kelly, Trans Nikkie, ineens doen je gaven en talenten er niet meer toe maar moet je uit de kast komen, ik vraag me af welke kast!!! Aangezien we na een corrigerende behandeling en operatie volledig zijn wie we willen zijn. Er is geen coming out! Ons lichaam is aangepast aan onze ziel. Net als iemand geboren met een scoliose, na de operatie niet zijn hele leven als Quasimodo bestempeld word. De media bleef me bellen om een soort statement te maken over Nikkie en ik wilde dat echt niet. Het korte termijn geheugen van de trollen op internet is namelijk dermate aangetast dat ze gister en eergisteren al vergeten zijn. En ondanks dat er duizenden positieve reacties zijn, doet het zeer. Dat je als ziel, als mens er niet meer toe doet, maar ineens alleen de chromosomen bij je geboorte er toe doen. Ach meisje dacht ik, wat erg voor je, want het doet zeer. De ene groep die blij is en je uitroept tot rol model, terwijl ze gewoon hele mooie clips maakt op you tube.De andere groep die je beschimpt en uitjoelt. Rol model, terwijl ik gewoon Kelly ben die mijn eigen leven wil lijden. Trans betekent helemaal niet de plicht om transparant te zijn, het betekent een zoektocht naar geluk.

Een bericht gedeeld door 𝓚𝓮𝓵𝓵𝔂 𝓥𝓪𝓷 𝓓𝓮𝓻 𝓥𝓮𝓮𝓻 (@kellyvanderveer) op