Keira Knightley, seksscènes

Je zal de 35-jarige Keira Knightley niet meer zo snel zien in een seks- of naaktscène in een film die is opgenomen door een mannelijke regisseur. Dat heeft de Britse actrice laten weten in een podcast. 

Article continues after the ad

Wie aan Keira Knightley denkt, denkt hoogstwaarschijnlijk het eerst aan Pirates of the Caribbean en Love Actually, maar in de afgelopen 25 jaar heeft de actrice al in diverse genres films gespeeld en is daarvoor zelfs meerdere keren uit de kleren gegaan. Iets wat ze nu niet zo snel meer zou doen. Ze voelt zich er namelijk - volgens eigen zeggen - "heel ongemakkelijk" door.

Zonder blikken of blozen

Daarom heeft ze er ook voor gekozen om sinds de komst van haar dochtertje in haar contract te laten zetten dat ze überhaupt geen naaktscènes meer wil doen. "Het is deels ijdelheid, maar het is ook de 'male gaze' (de manier waarop regisseurs vrouwen positioneren ten opzichte van mannen, red)", vertelt ze openhartig. "Het is absoluut niet zo dat ik dat niet meer doe, maar met mannen erbij in ieder geval niet." 

Uitzonderingen

De actrice is overigens niet per se tegen naaktscènes en wil hier en daar nog weleens een uitzondering maken, maar dan alleen voor films die draaien om het moederschap en de gevolgen voor het vrouwenlichaam. Maar, zegt ze er gelijk bij, alleen als ze deze dan mag opnemen met een vrouw die het ook daadwerkelijk begrijpt. 

Te ijdel voor 'the job' 

Heel erg rouwig is de actrice, die hierdoor misschien wel rollen misloopt, er niet onder. Ze heeft er immers toch 'geen zin' meer in. "Jullie moeten maar iemand anders vragen, want ik ben te ijdel en dit lichaam heeft nu twee kinderen gebaard, dus ik ga niet meer naakt voor een groep mannen staan." Daar zal haar man muzikant James Righton vast ook wel blij mee zijn!