Kees Tol en jan Smit

Van een reallifesoap tot De zomer voorbij; Kees Tol en Jan Smit waren een paar jaar geleden niet bij elkaar weg te slaan. Toch heeft deze vriendschap wat scheurtjes opgelopen, zo erkennen ze nu.

Article continues after the ad

Kees Tol schoof gisteren bij Jan Smit en Jeroen van der Boom aan in Hoge Bomen. Later bleek dat helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Sterrenstatus

"Wij zijn bottom line hele goede vrienden. Maar op een gegeven moment is dat ook een beetje de mist in gegaan", erkent Kees nu. "Ik denk dat dat kwam omdat Jan heel veel weg was. Jan zat in Duitsland, trad op in de Arena en was echt 'de grote ster'. Als Jan dan terugkwam had ik - net als andere mensen - het idee dat hij een soort van..."

Vriendschap op lager pitje

'Veranderde?' 'Arrogant werd'? We weten niet wat Kees nu precies wilde zeggen. Jan Smit komt er namelijk snel tussendoor. "Je hele inner circle raak je niet kwijt, maar je bent ze wel aan het afstoten." En daar kan Kees zich wel in vinden. "Ik heb toen wel even gedacht van: Jan stootte mij al af, dus dan is het misschien wel goed om het even op een lager pitje te zetten." Zo gezegd, zo gedaan. "Natuurlijk is dat jammer, maar op dat moment gaat dat zo. Achteraf is dat heel dom", bekent Jan.

Zand erover

Pas in 2019, toen hij thuis zat met een burn-out, kwam hij tot realisatie. "Dan ga je al die verhalen en alles wat je hebt meegemaakt herbeleven en dan kom je tot de conclusie dat je heel veel dingen hebt gemist. Ik voelde leegte." Intussen is van dat laatste geen sprake. Voice-coach Jan kan namelijk gewoon weer door één deur met zowel Kees als Nick & Simon. Eind goed, al goed!

Bewondering voor openhartige Jan

Ondanks alle kritiek die Jan kreeg over zijn performances in The Voice, kan hij nu rekenen op heel wat complimenten. "Ik heb echt vol bewondering, ontroering en met veel respect gekeken naar Hoge Bomen. Wat een mooi, open en oprecht interview met Jan Smit." Die kan hij mooi in zijn zak steken.

Hoge Bomen is iedere zaterdagavond om 21.50 uur te zien op SBS6. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: