Het is alweer 11 jaar geleden sinds we voor het laatst mochten genieten van cultserie Alias. Nu gaan de geruchten dat het misschien terugkomt op tv!

Article continues after the ad

Revival galore

Na Hollywood heeft nu tv-land de smaak te pakken: oude serie na oude serie wordt nieuw leven in geblazen. Twin Peaks, Full House, Dynasty, Prison Break of Will and Grace: er worden verwoede pogingen gedaan om in naam der nostalgie deze klassiekers te reanimeren. Net als in het echte leven gaat dat soms goed, maar soms ook niet. Nu moet Alias misschien aan de beademing… 

In gesprek met J.J.

Een potentiële revival kwam ter sprake tijdens het ATX Festival in Texas. Op het festival werd er door televisieprofessionals gesproken over de toekomst van televisie. Ook het schrijversteam van Alias was aanwezig. Toen het de vraag werd gesteld of een revival een mogelijkheid was, reageerde de groep enthousiast. “Het zou geweldig zijn; we hebben zelfs gepraat met J.J. [Abrams] (maker van de serie). Wel moet het juiste idee zich voordoen. We doen het niet, tenzij het perfect is”, aldus producer Josh Appelbaum.

Alias

Alias was te zien van 2001 tot en met 2006 en was ontzettend populair. In Nederland werd de serie een tijdje uitgezonden door Veronica. Jennifer Garner speelde Sydney Bristow, een dubbelspion voor de CIA, die undercover gaat bij de criminele organisatie SD-6. Zoals de titel al doet vermoeden, moet ze steeds nieuwe identiteiten aannemen om haar missies met succes te voltooien.