De solofilm van Obi-Wan Kenobi mag dan wel voorlopig van de baan zijn, volgens de laatste geruchten verschijnt Ewan McGregor volgend jaar toch in de bios als de legendarische Jedi Master!

Article continues after the ad

Alderaan

"I felt a great disturbance in the Force, as if millions of voices suddenly cried out in terror and were suddenly silenced." De leermeester van Luke Skywalker had het over de vernietiging van de planeet Alderaan, maar hij had het net zo goed kunnen hebben over het floppen van Solo: A Star Wars Story. Niet eerder werd het Star Wars-universum namelijk zo overhoop geschopt. Zo ziet de toekomst van de spin-offs over Boba Fett en Obi-Wan Kenobi er niet heel rooskleurig uit. Maar volgens de laatste berichten is er nog hoop voor de Jedi-meester!

Kapotte klok

De Britse krant The Sun schrijft dat Ewan McGregor een aantal scènes zal opnemen voor het negende hoofdstuk in de Star Wars-saga. Nu is The Sun niet de betrouwbaarste bron, maar ook een kapotte klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan. En zo ondenkbaar is het ook weer niet…

Force Ghost

Obi-Wan Kenobi keerde namelijk na zijn overlijden al eerder terug als Force Ghost. Hij deed dat in Return of the Jedi, begeleid door Yoda. Natuurlijk werd de Jedi-meester toen nog gespeeld door Sir Alec Guinness. Beetje mal: mocht McGregor inderdaad zijn opwachting maken als Force Ghost, zou Obi-Wans geest er dus na verloop van tijd steeds jonger uit gaan zien. Hierdoor voelt het allemaal toch een beetje, komt-ie, geforceerd!

Star Wars: Episode IX draait vanaf december 2019 in de Nederlandse bioscopen.