Steve Rogers' verhaal kwam tot een bevredigend en ontroerend einde in Avengers: Endgame. Chris Evans nam hiermee afscheid van de rol van zijn leven. Maar... keert Captain America ooit nog terug in het MCU?

Article continues after the ad

Nou, het korte antwoord: ja, 'een' Captain America komt zeker terug in het MCU. Of Chris Evans ooit terugkeert als zijn versie van Cap is nog niet zeker. Euhm... laten we het uitleggen!

'Een' Captain America

Marvels aankomende Disney+-serie The Falcon and The Winter Soldier, over het leven van Bucky (Sebastian Stan) en Sam (Anthony Mackie) na de gebeurtenissen van Endgame, brengt ons een nieuwe Captain America. Het is nu eigenlijk wel zo goed als zeker dat Wyatt Russel (zoon van Kurt en Goldie Hawn) John Walker speelt - degene die in de comics en waarschijnlijk ook in de show door de overheid wordt aangesteld als officiële Captain America nadat Steve Rogers met pensioen ging. Aan welke kant John staat, is nog niet helemaal bekend (al zijn er wel hints). Maar dan hebben we altijd nog de tweede officiële Cap: Sam Wilson, die van de bejaarde Steve Rogers het befaamde schild kreeg!

Steve Rogers

Steve Rogers blijft echter voor altijd de OG-Captain America. Maar gezien zijn nogal hoge leeftijd lijkt het ons zéér onwaarschijnlijk dat 'ie ooit nog halsbrekende toeren gaat uithalen. De bejaarde Steve oogt alsof hij uren nodig heeft om alleen al uit bed te kruipen in de ochtend. Toch hebben we door Endgame en het Cap vs. Cap-gevecht gezien dat het MCU alternatieve tijdlijnen niet meer schuwt. Dat zet de deur weer op een kiertje wat betreft een niet-bejaarde Steve Rogers. En, laten we dat niet vergeten: er zijn altijd nog flashbacks. Maar wil Chris eigenlijk wel terugkeren?

Wat wil Chris Evans?

We zitten nu een dik jaar na de release van Avengers: Endgame en Chris heeft zich al meerdere keren uitgelaten over zijn Captain America-toekomst. Wat we hieruit kunnen destilleren? Tja, dat blijft speculeren. Chris is zelf de enige die het écht weet. Maar goed: zijn uitspraken blijven interessant. Zo gaf hij eind vorig jaar nog aan dat hij niet zomaar 'nee' zou zeggen wanneer Marvel hem terug zou vragen. Dan moeten de hoge bazen echter wel met iets spectaculairs komen. "We moeten het niet doen alleen om het publiek te pleasen. Wat voegen we dan toe aan zijn verhaal?", zei Chris toen. "Zeg nooit nooit. Het is op dit moment geen harde 'nee', maar ook geen snelle 'ja'."

Falcon And The Winter Soldier is eerder op Disney+ te zien dan iedereen dacht!

Opties

De eerstvolgende logische optie voor een Chris-comeback ligt voor de hand. Dat moet dan natuurlijk in The Falcon and The Winter Soldier gebeuren. We zien het al helemaal voor ons. Bucky en Sam die de verrimpelde oude baas om vaderlijk advies vragen in de strijd tegen Baron Zemo. Niets wijst er echter op dat Chris ook maar op enig moment op de Falcon-set was. Maar de Marvel-geheimhouding is zoals altijd on point, dus zeg nooit nooit. Chris' meest recente uitspraken over zijn Marvel-rol zijn in ieder geval wel hoopvol. "I absolutely loved my time with Marvel; I already miss it", zei hij in een interview met Backstage. Nou, als je het nu al zo erg mist, kom je toch gewoon terug?