Keanu Reeves dacht na het verlies van zijn puppy en vrouw in John Wick overduidelijk: dit nooit weer. In Replicas gaat hij namelijk de kopieer-business in. En dan hebben we het niet over papier.

Article continues after the ad

Drama

De Canadees speelt een neurowetenschapper genaamd William Foster, die het voor elkaar heeft gekregen om bewustzijn over te zetten naar een computer. Het klinkt allemaal vreselijk cliché, ware het niet dat vlak voor Willy’s grote doorbrak zijn vrouw en kinderen omkomen in een auto-ongeluk.

William’s Choice

Kapot van zijn verlies schakelt-ie de hulp in van collega-wetenschapper Ed Whittle, die hem helpt zijn gezin te klonen. Iedereen met een half brein kan natuurlijk al bedenken dat dat niet goed gaat aflopen en al snel komt William erachter dat-ie maar 3 van zijn 4 familieleden kan terugbrengen. Wie? Dat moet hij zelf beslissen.

Uh oh

Keanu produceert Replicas samen met zijn buddy Stephen Hamel en Transformers-producer Lorenzo di Bonaventura. De film is geschreven door de man achter London Has Fallen en de film wordt geregisseerd door Jeffrey Nachmanoff, van The Day After Tomorrow.

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.