katja schuurman op gala gouden televizier-ring

Vorige maand kwam Katja om alle verkeerde redenen in het nieuws. Nu slaat de actrice terug in een emotionele reactie op Instagram!

Bizar

In december schreef Story dat Katja Schuurman was toegetreden tot de ‘mile high club’ tijdens een nachtvlucht van de KLM. Volgens het blad zou zij zich in het vliegtuig schuldig hebben gemaakt aan ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag’. Katja ontkende de bizarre beschuldigingen al eerder, maar Story publiceerde dit weekend toch een artikel met de veelzeggende titel ‘Katja’s Seksvlucht van Minuut tot Minuut’. De actrice pikt het niet langer en haalt op Instagram hard uit naar de roddelrubrieken!
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aan de pers en eenieder die elke dag weer bladen, kranten en online sites moeten vullen: Kunnen de leugens over mij alstjeblieft ophouden. Ik ben niet van steen. En mijn omgeving ook niet. De verhalen zijn ongelooflijk kwetsend, ze maken me heel erg verdrietig en zeker ook gefrustreerd en boos, omdat ik me machteloos voel tegenover zoveel negatief geweld. Wat ik nu ga doen, gaat in tegen wie ik ben en waar ik voor sta; namelijk dat ik überhaupt serieus reageer (nog een keer) op alle walgelijke beweringen van de laatste tijd. Maar ik doe het, omdat ik wil dat deze negativiteit stopt, voor mezelf, en voor de mensen waar ik van houd: 1) Ik heb geen seksverslaving. Ik ben dus ook nooit naar een kliniek geweest om hiervan af te komen. 2) Ik heb géén seks gehad aan boord van de KLM vlucht van Johannesburg naar huis. 3) Ik heb geen vliegverbod, nooit gehad, en ook heb ik geen enkele restrictie als ik een KLM vlucht wil boeken en online in wil checken. (Sterker nog, mijn volgende vlucht ivm mijn nieuwe programma voor @rtl4 is geboekt en ik zit op een KLM vlucht naar Zuid Amerika.) Ik probeer mijn leven zo goed mogelijk te leven, goed te zijn voor de mensen om me heen, en ook voor hen verder weg (@returntosender_nl ). Ik heb lang geleden de keuze gemaakt open te zijn over hoe ik leef en de keuzes die ik maak - ook als die afwijkend waren van de heersende norm- omdat ik, al 25 jaar levend onder een vergrootglas, mezelf vrij wilde voelen. Achteraf ben ik wellicht te open geweest, want ik heb mezelf te kwetsbaar gemaakt, en te aantrekkelijk voor roddel en spannende verhalen. Nogmaals: alstjeblieft, ik wil alleen maar liefde en mooie dingen. Ik wil het smeken: stop.. Laten we de wereld zachter en liever maken, niet lelijker.

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op


‘Machteloos’

“De verhalen zijn ongelooflijk kwetsend. Ze maken me heel erg verdrietig en zeker ook gefrustreerd en boos, omdat ik me machteloos voel tegenover zoveel negatief geweld”, reageert Katja. Daarnaast ontkent ze opnieuw dat ze seks heeft gehad op de betreffende vlucht en dat er sprake is van een vliegverbod. Integendeel, haar volgende vlucht bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is alweer geboekt. Katja smeekt dan ook om de ‘walgelijke beweringen’ aan haar adres te stoppen. “Laten we de wereld zachter en liever maken, niet lelijker”, sluit zij haar emotionele oproep dan ook af.

Article continues after the ad