Katja Schuurman

Albert Verlinde vindt het op zijn zachtst gezegd niet heel handig dat Katja Schuurman via Insta de politie op het matje riep omdat ze het niet eens was met het feit dat dienders hadden ingegrepen bij twee restaurants van haar man Freek van Noortwijk. Een van die zaken kreeg zelfs een officiële waarschuwing voor het schenden van corona-regels.

Article continues after the ad

In een van de gevallen kregen ze die officiële waarschuwing omdat de tent om 22:03 nog niet gesloten was. En dat terwijl alle horeca om 22:00 uur toch echt op slot moet. In een ander geval - waar Katja een filmpje van deelde - kwamen agenten om 23:50 uur in actie toen een deel van het personeel nog een drankje deed met de lichten aan. "Ik vind het niet slim. Dit is misbruik maken van je positie als bekende Nederlander", zei Albert gisteren in Shownieuws.

'Gewoon niet doen'

Volgens de roddelkoning is iedereen weleens boos over wat de politie doet als je vindt dat je verkeerd wordt behandeld. Maar, zei Albert, "om dan meteen je volgers te gaan gebruiken... Er zijn belangrijkere dingen." Hij vindt het daarnaast ook raar dat er ver na sluitingstijd nog personeel binnen zat. "Dat vind ik ook een verkeerd signaal. Gewoon licht uit, want anders zit je iedereen te showen van: kijk, wij zijn er nog wel. Gewoon niet doen."

Albert Verlinde bij Miss Nederland 2020

Reactie politie en Katja

De politie reageerde gisteren al op de Insta-post. Ze baalde enorm en vond de post ook verwarrend omdat het filmpje niet bij de waarschuwing hoorde (wat Katja overigens wel duidelijk had gemaakt, red.). "Als BN’er met veel volgers heb je ook een voorbeeldfunctie. Dan zouden wij het waarderen als de zaken eerlijk worden voorgesteld", zei een woordvoerder, die vindt dat de agenten in beide gevallen volledig in hun recht stonden. Katja heeft inmiddels ook al gereageerd op deze woorden. "Lieve politiewoordvoerder, ik bracht verslag uit van twee verschillende feiten. Ik insinueerde niks anders", schreef ze in een Insta-Story. "En wat betreft mijn zogenaamde voorbeeldfunctie: deze feiten waren slechts aanleiding om het ongenoegen van velen te verwoorden."

Evert Santegoeds gaat los

Privé-baas Evert Santegoeds deed in diezelfde Shownieuws-uitzending ook een duit in het anti-Katja-zakje. De roddel-Gandalf van Nederland vindt dat de actrice een beetje te ver gaat met haar post. En: regels zijn nu eenmaal regels. "Het is een beetje als een bekeuring krijgen omdat je 105 rijdt op de snelweg. Ergens moet je de grens stellen. Als je de boel zó op scherp stelt, dan denk ik: Katja, doe het dan in elk geval met de feiten”, sneerde hij. Maar: that's not all. “Ik denk dan: Katja, dit heb je niet goed gedaan. Dan lijk je meer op Trump dan je zelf wil."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het risico accepterend dat ik door dit te delen met pek en veren het land uit gejaagd word: “Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels -22.00 sluiten- houdt om 22.03 uur?? Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, -een laatste propt een hapje dessert naar binnen-, niet exact 22.00 buiten staan? @restaurantbreda (Een tweede keer is de boete 4000,- euro. De derde keer moet je je restaurant, je passie, je levenswerk, sluiten.) Het filmpje is ook van gisteravond @restaurant_guts , waar allang geen gasten meer aanwezig waren, maar de eigenaren aan het opruimen waren geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt. Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame -“ik vind het heel irritant, dus doe gewoon je lampen uit en ga weg”- komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over. Mensen, in zoveel verschillende sectoren, moeten al maanden lang elke dag vechten om hun bedrijf te laten overleven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor eigenaren en personeel van restaurants. Ook zangers, theatermakers; de hele cultuursector dreigt om te vallen door regels die op z’n zachtst gezegd niet consequent doorgevoerd worden voor eenieder in ons land. Ik noem kerken. En vliegtuigen. Of Ton uit Rossum, die eigenaar van een bedrijf met touringcars, die in die hoedanigheid maximaal 15 mensen mag vervoeren, maar wordt diezelfde bus ingezet voor de NS mogen dit er 30 zijn. Met hoeveel verschillende maten wil onze overheid meten? Over de luchtvaart en Schiphol moeten we in dit kader maar helemaal zwijgen; elk weldenkend mens krijgt dan al helemaal kortsluiting. Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd. Bij voorkeur gebaseerd op kennis en feiten. Waardoor eenieder begrip kan en wil opbrengen voor regels en restricties. Lieve overheid, dit is beleid voor de bühne, bureaucratie en willekeur. En lees voor dinsdag aub ook die brandbrief van artsen nog even goed door.”

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op