Een trieste dag voor horror- én kattenliefhebbers: de kater Leo uit Pet Sematary is nu zelf onderweg naar de dierenbegraafplaats.

Church

Eerder dit jaar ging Pet Sematary in première, een nieuwe verfilming van de gelijknamige horrorroman voor Stephen King uit 1983. Hierin was een belangrijke rol weggelegd voor Church, de familiekat die terugkeert uit de dood, nadat hij is begraven op het dierenkerkhof uit de titel. In totaal speelde niet minder dan vier katten de rol van Church. Kater Leo speelde de rol van de gezinskat nadat-ie uit de dood was opgestaan. Maar nu is Leo zelf helaas overleden.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ♥ Leo ♥ (@church_aka_leo) op

 

Fotogeniek

De harige horrorster had (net als zijn collega Tonic) een eigen Instagram-account, waarop het trieste nieuws vandaag werd bekendgemaakt. Kirk Jarrett, die Leo trainde op de set, adopteerde de kat. In een interview met The AV Club vertelde zijn baasje: “Leo speelde de ondode Church. Zo werd hij het gezicht van de marketingcampagne. Iedere keer dat je die zombiekat zag, was dat Leo.” Het is niet bekend hoe oud de fotogenieke kater is geworden.