Source
Youtube Originals/Sony Pictures Television/Mark Hill

Daniel-san en Johnny Lawrence vochten tegen elkaar in The Karate Kid, en de onderlinge strijd gaat 30 jaar later nog steeds door! The Karate Kid-spin-off-serie Cobra Kai komt binnenkort naar Netflix.

In Cobra Kai leeft Johnny (William Zabka) een saai leven als bouwvakker. Hij verliet zijn vriendin én zoon, en toen zijn gewelddadige stiefvader zijn moeder verliet werd Johnny ook nog een arme sloeber. Karate kan hij nog wél: als hij een tiener redt van een club aanvallers, vraagt het kind of Johnny hem wil onderwijzen. Johnny richt de beruchte Cobra Kai-dojo opnieuw op en probeert weer iets van zijn oude glorie te herleven.

Johnny’s zoon Robby heeft echter een hekel aan de eikel die zijn moeder in de steek liet, en volgt karatelessen bij de grote concurrent van zijn vader: Daniel LaRusso (Ralph Macchio).

Article continues after the ad

Na The Karate Kid komt Cobra Kai

Cobra Kai werd in eerste instantie voor Youtube Premium gemaakt, en kreeg daar twee seizoenen. Omdat Youtube al vrij snel besloot om te stoppen met het maken van eigen producties werd deze prima serie geannuleerd, maar werd deze al snel opgepikt door Netflix.

De eerste twee seizoenen zijn vanaf 28 augustus te bewonderen: in 2021 wordt er nog een derde reeks aan vastgeplakt.