Genoten van de scherpe grappen en zwartgallige humor in The End Of The F***ing World? Netflix heeft een nieuwe serie besteld van Charlie Covell, die de geweldige serie schreef: KAOS.

In The End Of The F***ing World trekken wannabe-psychopaat James (Alex Lawther) en Alyssa (Jessica Barden) de wijde wereld in. James wil graag iemand vermoorden, terwijl Alyssa op zoek wil naar haar verdwenen vader. Het duo blundert zich een weg door Groot-Brittannië, een spoor van verderf én (vooral) verwarring achter zich latend.

Netflix zegt dat ze het succes van The End Of The F***ing World niet aan zagen komen. Op basis van de gebruikersdata schatte men in dat de serie niet zo populair zou worden, ook omdat TEOTFW al op het Britse Channel 4 was uitgezonden. Die ‘fout’, hoewel positief, wil Netflix nu rechtzetten door meteen op de nieuwe serie van Covell te duiken.

Drama

Inhoudelijk heeft KAOS weinig met The End Of The F***ing World te maken. De serie is een moderne bewerking van de verhalen uit de Griekse mythologie. Volgens Netflix gaat KAOS o.a. de verhouding tussen mannen en vrouwen, het leven in de onderwereld en het karakter van macht.

Klinkt een beetje filosofisch, maar volgens het streamingplatform is de toon van de serie vergelijkbaar met die van The End Of The F***cking World. De Griekse mythen lenen zich er natuurlijk uitstekend voor: tragedie, sarcasme en ironie zijn niet voor niets (van oorsprong) Griekse woorden! Voor gruwelijke gebeurtenissen en scherpe observaties ben je bij de Griekse mythologie aan het juiste adres.

Wanneer KAOS te zien is op Netflix is nog niet bekend. De productie moet nog beginnen, dus waarschijnlijk duurt het nog wel even. In de tussentijd is er helaas ook nog niets bekend over een eventueel tweede seizoen van The End Of The F***ing World.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.