We dachten met de verborgen geesten uit The Haunting of Hill House wel alle geheimen van het Netflix-spookhuis te kennen. Niets is minder waar! Er duiken nóg meer gedaantes op en we ontdekten ook een doodeng standbeeld. 

Moeten we je nog overtuigen om The Haunting of Hill House te kijken? Eerder waren wij al enorm onder de indruk van deze intens enge Netflix-horrorserie. Nog steeds niet overtuigd? Zelfs horror-baas Stephen King is impressed: hij noemde The Haunting of Hill House het werk van een genie

Geheime spoken

Eerder lieten we je al zien welke geesten zich stiekem verstopten op de achtergrond. Wij hadden ze tijdens het kijken niet eens gespot! Nu stuiten we op nóg zo'n hidden gem - een doodeng standbeeld dat opeens van houding verandert!

Wees gewaarschuwd: dit kan spoilery zijn 

Article continues after the ad

Juist, dat zie je goed: in deze scène uit een van de latere afleveringen wandelt Olivia door de gangen, op zoek naar Nellie. Het standbeeld achter haar kijkt eerst recht voor haar uit maar daarna, wanneer Liv' de kamer uitloopt, staart het standbeeld haar aan. 

Hoe dan?

Deze zesde aflevering, vrijwel geheel opgenomen in één take, is sowieso een pareltje. De makers moesten wel nogal creatief zijn. Zo moesten ze het standbeeld tijdens het filmen snel omwisselen met een andere versie die recht in onze ziel staart. Dat ging er zo aan toe (vanaf 1:20): 

Nóg meer geesten

Daarnaast blijven de verborgen geesten maar komen. Hieronder weer een verse lading verstopte geesten die de nietsvermoedende hoofdpersonages stalken:

Raam-geest

Liv en Hugh hebben een liefdevol momentje - met een fucking geest achter zich. 

Tik-tik 

De kleine Luke en Nellie zitten wat te praten terwijl er achter hun een geest het raam aantikt 

Ver weg

Deze zit he-le-maal aan het einde van het shot. Zie je d'r? 

Alweer die trap

Wat is het toch met die ene Hill House-trap? Weer staan er doodleuk wat geesten naast.

*Bibber*

Wow, deze is creepy. Kijk links, bij de deur.

Kijk, een hand! 

Kijk naast de middelste man. Nee, dat is niet nog een agent maar een geestenhand...