Olaf in Disneys Frozen

Wat een leuk extraatje had moeten zijn, is op een drama uitgelopen. Disney haalt Olaf’s Frozen Adventure, de korte film die vóór Coco getoond wordt, uit de bioscoop!

Article continues after the ad

De animatiefilm Coco draait om een klein Mexicaans jongetje dat in de wereld van de doden terechtkomt. Bioscoopgangers worden vóór dit muzikale avontuur getrakteerd op een twintig minuten durend avontuur van Olaf de sneeuwpop uit Frozen. Er was al veel kritiek op de voorfilm, en Disney heeft besloten om de sneeuwman dan maar helemaal te verwijderen.

Frozen-reclame

Pixar-films worden traditioneel voorafgegaan door een kort filmpje, dat meestal een paar minuten duurt. Kijkers ergeren zich om meerdere redenen dood aan de imbeciele sneeuwpop. Ten eerste wordt de short als te lang ervaren. Bezoekers vragen zich bijvoorbeeld regelmatig af of ze wel in de juiste zaal zitten.

Een andere reden voor de ergernis is dat mensen het idee krijgen dat ze gedwongen naar een bizar lange reclame voor Frozen 2 (en speelgoed!) aan het kijken zijn. Kinderen zeuren tegen hun ouders ‘wanneer begint Coco nou’; schijnbaar is het één en al ellende in de bioscopen.

Vanaf 8 december wordt Olaf’s Frozen Adventure niet meer vertoond. De extra tijd die vrijkomt kunnen bioscopen volgens Disney gebruiken om Coco zelf vaker op één dag te draaien. 

Mocht je tóch zin hebben in de avonturen van Olaf, dan heb je nog een paar dagen om zijn bevroren avonturen te checken.