Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver

Kijkers van Expeditie Robinson hebben dit seizoen al een paar brandende vragen. Waar kwamen die bamboestokken ineens vandaan? En: waarom vertrekken weggestemde kandidaten in het donker, maar komen ze in het licht aan op hun nieuwe eiland? Kaj Gorgels geeft op Instagram het antwoord.

 

De eilandraden in Expeditie Robinson zijn vaak schimmige, duistere gebeurtenissen... Daarnaast worden ze meestal ook gehouden als het donker is. Kandidaten die verbannen worden moeten het eiland meteen verlaten, maar het viel kijkers op dat de afvallers pas uit het bootje stappen als het al lang en breed licht is!

Article continues after the ad

 

 

Het grote mysterie van Expeditie Robinson

Worden de afvallers de hele nacht uitgelachen en gekweld door de mensen die hen wegstemden? Is het andere eiland zó ver dat ze de hele nacht moeten varen? Presentator Kaj Gorgels legt op Instagram uit wat er aan de hand is. Volgens hem heeft dit ‘mysterie’ met de veiligheid te maken. “Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om in het donker te varen tijdens de opnames.”

Mysterie = ge-Robinsond

Volgens de presentator (en oud-kandidaat) mag er alleen in geval van nood gevaren worden in de duisternis, en was dit eigenlijk in alle jaargangen zo. De weggestemde kandidaat slaapt ‘only the lonely’ in een houten hokje met wat zeil er overheen. “Zodra het weer licht is, word je direct op de boot naar je eiland gevaren.”

Je ziet Expeditie Robinson elke zondag om 20:00 uur en elke donderdag om 20:30 uur. In de volgende aflevering zien we waarschijnlijk dat Jasper óf Anouk een plekje op afvallerseiland verovert.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Als beloning mag de overwinnaar daarna op het eiland creperen met Rob Geus, Jasmine Sendar en John de Bever. Zoals afvaller Stefano Keizers al zei: “Of je nu gaat of blijft: het voelt hoe dan ook als een overwinning.”