Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

De Koning van Atlantis is nu ook de Koning van de Box Office. Vorige week keken we al verbaasd op toen Aquaman zijn Justice League-teamgenootje Wonder Woman voorbij zwom aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Daarmee werd de hete natte man in één keer de succesvolste solo-held van het DC-universum. Inmiddels zijn we een weekend verder en nu heeft Aquaman ook Batman en Superman verslagen?!

Met een opbrengst van 940 miljoen dollar is deze nieuwste DC-film nu met afstand de succesvolste release uit het DC-Universum, op grote afstand van de vorige recordhouder, Batman vs. Superman: Dawn of Justice. Deze haalde wereldwijd 873 miljoen op.

Billion Dollar Club

Analisten denken nu dat Jason Momoa nu een goede kans maakt om zich bij The Billion Dollar Club te voegen, de lijst met tot nu toe 36 films die meer dan een miljard dollar hebben opgebracht. Hekkensluiter van deze lijst is toevallig ook een DC-film, namelijk The Dark Knight. Ook al is Aquaman nu de grootste film uit het DC Universe, het is dus nog niet de grootste DC-film ooit aangezien het zowel deze klassieker uit 2008 als opvolger The Dark Knight Rises uit 2012 nog voor zich moet dulden.

Gaat Aquaman ook The Dark Knight Rises verslaan? Die laatste heeft in totaal 1,084 miljard opgebracht. Op dit moment zien we Aquaman dat nog niet doen. Maar wie zijn wij nou helemaal? Bij Superguide waren we er een paar weken terug nog van overtuigd dat Mary Poppins Returns de grote kerstfilm zou worden. Ter vergelijking: op dit moment heeft Aquaman met z'n 940 miljoen al meer opgebracht dan Mary Poppins Returns (258 miljoen), Spider-Man: Into the Spider-Verse (275 miljoen) en Bumblebee (289 miljoen) bij elkaar?! Goed dus dat we daar geen geld op hebben ingezet. Deze DC-held laat zijn kerstconcurrenten in de kou staan!