Fotograaf
The Joy of Painting/Bob Ross Inc.
Bob Ross

De kaartverkoop voor de Bob Ross-tentoonstelling Happy Painting in Gorssel gaat bijna van start! Vanaf 9 november zie je in Museum More een 40-tal werken van het schilderfenomeen.

Bob Ross geloofde dat iedereen kon schilderen en presenteerde het wereldberoemde programma The Joy of Painting, waarin kijkers werden uitgenodigd om mee te doen. Het resultaat was altijd minder belangrijk dan de lol in het schilderen zelf. Ross’ geweldige afro, zijn relaxte manier van werken en zijn bronzen stemgeluid maakten van het programma een wereldhit.

Ross overleed in 1995 maar is tegenwoordig nog steeds enorm populair: als cultfiguur, maar veel mensen gebruiken de show óók om lekker in slaap te vallen. Houd ons vast, Bob, en laat ons nooit meer los!

Article continues after the ad

Bob Ross: Happy Painting

De Bob Ross-tentoonstelling Happy Painting werd vorig jaar al aangekondigd, en als het goed is start de kaartverkoop op woensdag 28 oktober. Op de site van More zie je hoe je kaarten kunt bestellen.

Door de coronamaatregelen is het verplicht om te reserveren, dus ga niet op goed geluk naar het museum! In tijden als deze kunnen we wel wat ‘mindfulness’ van Bob Ross gebruiken (en steun van Henny Huisman).