Laatste seizoen start 16 april op HBO

Heeft het laatste uur geslagen voor de mensheid op aarde, of gebeurt er helemaal niets? Het laatste seizoen van The Leftovers is al zenuwslopend voor het goed en wel begonnen is.

The Leftovers

Mócht je The Leftovers nog niet kennen, lees dan alleen de volgende zin en niet verder. Nadat 2 procent van de wereldbevolking op mysterieuze wijze verdween, bleef de rest verbouwereerd en verward achter met hun verdriet en de onbeantwoorde vraag wat er in godsnaam was gebeurd.

Nu kun jij als lezer drie dingen doen: doorlezen, een Leftovers-marathon beginnen of afhaken. Dat laatste zou echter doodzonde zijn, want er hebben de afgelopen jaren weinig series zo veel indruk op fans en critici gemaakt als The Leftovers. Daarom is het ook zo geweldig dat de makers van HBO een derde en laatste seizoen mochten maken, waarin ze de verhaallijnen volledig op hun eigen manier mochten afronden.

Miracle

"Ik heb nog nooit zo veel steun en vertrouwen gekregen als van HBO tijdens de vorige twee seizoenen van The Leftovers", zei showrunner Damon Lindelof (Lost, Prometheus) toen het laatste seizoen werd aangekondigd.

Van dat laatste seizoen is dus zojuist een trailer uitgebracht, en die geeft zoals verwacht weinig weg over wat er staat te gebeuren in Jarden/Miracle. De zevende verjaardag van de Sudden Departure staat voor de deur, en volgens sommigen betekent dit dat de wereld nu ook voor de overgeblevenen ten einde komt ... terwijl de rest daar weer niets van gelooft. Er valt simpelweg weinig te vertellen over het mysterieuze meesterwerk dat The Leftovers is, behalve dat HBO het derde en laatste seizoen vanaf 16 april uitzendt!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.