Jurassic World: Kamp Krijtastisch

Jurassic World: Camp Crateceous - in het Nederlands Kamp Krijtastisch - begint langzaamaan het leukste onderdeel van Jurassic World te worden. 

Het is makkelijk om Jurassic World: Kamp Krijtastisch over het hoofd te zien. De geinige titel en de aandoenlijke animatie laten het lijken op een onschuldige kinderserie. Het is echter veel meer dan dat. Kamp Krijtastisch is een sterke aanvulling op de wereld van Jurassic World en het tweede seizoen is zelfs beter dan de tegenvallende blockbuster Jurassic World: Fallen Kingdom

Chaos in het kamp

Het eerste seizoen van de Netflix Original vond plaats tijdens de gebeurtenissen van Jurassic World. Het dinopark was open voor het grote publiek en een groepje van zes tieners was uitgenodigd om een bezoek te brengen aan vakantiepark Kamp Krijtastisch/Camp Cretaceous. Wie de film kent, weet dat een genetisch modificeerde dino, genaamd de Indominus Rex wist te ontsnappen en zorgde voor chaos. 

Frisse draai

De Netflix-serie vindt plaats op hetzelfde moment, maar alles wordt getoond vanuit de ogen van de tieners, die niet weten wat er aan de hand is. Dat is een hele slimme zet. Het vertelt een bekend verhaal en geeft daar een frisse draai aan, zonder met een compleet nieuw idee te komen. 

Article continues after the ad

Gevaarlijke situaties

Het tweede seizoen gaat verder waar de laatste aflevering stopte. De tieners zitten nog op het eiland en komen weer in allerlei gevaarlijke situaties terecht. In het eerste seizoen kwamen ze in de penarie door hun eigen domme keuzes, maar nu proberen ze te overleven. Dat is een verbetering. De avontuurlijke scènes ontstaan op een logische manier en zorgen minder voor irritaties. 

Persoonlijke groei

De personages zelf zijn ook wat minder vervelend. In het eerste seizoen waren het bordkartonnen eenlingen die veel ruzie maakten. In het tweede seizoen zijn het bordkartonnen vrienden die elkaar steunen door dik en dun. Veel persoonlijke groei maken ze niet door, al is er wel één personage die een grote verandering doormaakt en daardoor een van de leukste helden wordt. 

Op de vlucht

Veel ruimte voor karakterontwikkeling is er sowieso niet in Jurassic World: Kamp Krijtastisch. Een gemiddelde aflevering duurt 23 minuten, waarvan een dik kwartier bestaat uit de tieners die wegvluchten voor dinosaurussen. De serie draait om spanning en avontuur, niet om diepgang. Dat is niet erg, want hetzelfde geldt voor de Jurassic World-films, waarvan deel drie uitkomt in 2022

Meer dan een kinderserie

Vanwege de animatie, die veel weg heeft van How To Train Your Dragon, is het makkelijk om de serie te onderschatten. Het spannende verhaal vol mysteries en cliffhangers past heel goed in de wereld van Jurassic World en is veel beter dan het slappe plot van Jurassic World: Fallen Kingdom. De makers gaan ook heftige momenten niet uit de weg, al vindt ieder sterfgeval plaats buiten beeld. 

Conclusie

Jurassic World: Kamp Krijtastisch een mooie aanvulling op de Jurassic World-filmreeks. De Netflix Original begrijpt wat de films leuk maakt. Het hoeft niet diepgaand te zijn, zolang er maar voldoende spanning en avontuur in zit. Door het beste uit de films te verwerken in een prima animatieserie is Kamp Krijtastisch ideaal om te bingewatchen met het hele gezin. 

Jurassic World: Kamp Krijtastisch is te zien op Netflix.