Nederland is momenteel bovengemiddeld vertegenwoordigd in Hollywood. Na successen van onder meer Carice, Michiel, Marwan, Katja en Sylvia, is het nu de beurt aan Tom Holkenborg!

Article continues after the ad

Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, heeft een mooie klus te pakken. De DJ mag namelijk de muziek gaan verzorgen voor de nieuwe Tomb Raider. En dat is mooi meegenomen, want de film stond al even op zijn wensenlijst. Hij noemt het dan ook "helemaal te gek" dat hij hiervoor gevraagd is.

"Ik ben een ontzettende filmliefhebber. Er is een aantal films waar je graag aan wil werken en Tomb Raider is er daar één van", laat de Extra Large-DJ desgevraagd weten.

Erebaantje

Holkenborg dankt het 'erebaantje' aan de Noor Roar Uthaug (Fritt Vilt, Flukt, The Wave), die de film zal regisseren. "Zoals altijd in Hollywood zijn er verschillende manieren waarop je benaderd kan worden. In dit geval was het de regisseur die graag met mij wilde werken."

Het is overigens niet de eerste keer dat Junkie XL zijn medewerking verleent aan een Hollywood-productie. Eerder nam hij al de muziek voor Deadpool voor rekening. Ook het vervolg mocht hij van deuntjes voorzien, maar dit project verliet hij vroegtijdig wegens een regisseurswissel.

Tomb Raider, waarin Lara Croft dit keer vertolkt wordt door Alicia Vikander, zal dit voorjaar in de bioscopen verschijnen.