Op 21 december is er nostalgie voor mensen die oud genoeg zijn, en een geheel nieuwe Jumanji-ervaring voor de jongste generatie. Check de trailer!

Article continues after the ad

Jumanji, the reboot

De nieuwe Jumanji is geen sequel en geen prequel te noemen, dus reboot is nog de beste term. Het origineel uit 1995 heeft een likje moderne verf gekregen: het jungle-avontuur begint niet meer met het spelen van een bordspel, maar via een videogame, al is het er wel eentje die ook in 1995 al had kunnen bestaan.

Vier tieners komen het spel tegen in de kelder van hun school, en kunnen het natuurlijk niet laten om het uit te proberen. Ze denken willekeurig een aantal personages te kiezen in de game, maar komen er al snel achter dat die beslissingen grote gevolgen hebben. Ze worden het spel ingezogen en kruipen in de gamewereld in de huiden van hun characters.

Humor en actie

Die lichaamswissel is vooral een uitdaging voor het knappe meisje dat ineens moet leven in het oudemannenlijf van Jack Black. Minder ontevreden is de jongen die het gespierde figuur van Dwayne "The Rock" Johnson krijgt toegewezen. Kevin Hart speelt het derde personage en nummer vier is de wat minder bekende Karen Gillan (Guardians of the Galaxy).

Er is zoals altijd een risico dat alle leuke grappen al in de trailer worden weggegeven, maar het lijkt erop dat er straks genoeg te lachen valt. Ook de actiescènes profiteren flink van het likje verf dat we al noemden. Wij zien geen enkele reden om Jumanji: Welcome to the Jungle geen kans te geven tijdens de feestdagen! De première is zoals vermeld op 21 december.