Hollywood-lieveling Julia Roberts maakt de overstap van het grote doek naar het kleine beeldscherm. Ze speelt de hoofdrol in de nieuwe serie Today Will Be Different, die te zien zal zijn bij HBO. Dat meldt de website Birthmoviesdeath.com.

Article continues after the ad

Gebaseerd op boek

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maria Semple. Semple is geen onbekende in Hollywood, ze schreef eerder al voor komedies als Arrested Development en Mad About You.

Allereerste televisieserie

In de nieuwe miniserie volgen we huismoeder Eleanor Flood (Julia Roberts) tijdens een zeer chaotische dag in haar leven, waarop ze te maken krijgt met haar zogenaamd zieke zoon, haar dolende man en een ex-collega die op het punt staat om een vernietigend boek uit te brengen. De hele dramaserie speelt zich af tijdens één dag. Actrice Julia Roberts (vorig jaar voor het laatst in de bioscoop te zien in Money Monster) had op HBO eerder een rol in de tv-film The Normal Heart, maar Today Will Be Different is haar allereerste hoofdrol in een televisieserie.

Succes

HBO hoopt met Today Will Be Different op hetzelfde succes als dat ze onlangs hadden met Big Little Lies. Dat was ook een miniserie gebaseerd op een boek. Het is nog niet bekend wanneer de serie zal worden uitgezonden, maar wij houden je uiteraard op de hoogte.