Je hebt er vroeger vast wel naar gekeken: het populaire wetenschappelijke programma Jules Unlimited. De VARA gaat het programma na twaalf jaar nieuw leven inblazen.

Article continues after the ad

Drie nieuwelingen

Het programma krijgt drie nieuwe presentatoren: Eva Koreman (3FM), Maurice Lede (3 op reis) en debutant Jamie Trenité. "Voor mij een geweldige kans dat ik na een lange tijd in de collegebanken nu met Jules Unlimited in een dynamische wereld mag springen. Een programma waarin niets onmogelijk lijkt… vooralsnog. Een mooier tv- debuut kan ik me niet wensen", zegt Jamie.

Extreme sporten

Eva, Maurice en Jamie beoefenen extreme sporten en zijn proefpersoon bij wetenschappelijke experimenten om de kijkers kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen uit de wereld van wetenschap, techniek, sport en avontuur. Zo maken ze een vrije val met een luchtballon, gaan ze skeeleren met een raketmotor op de rug en testen ze een nieuw marsvoertuig op een nagebouwd marslandschap.

Kijken

Jules Unlimited was te zien tussen 1990 en 2005, met onder anderen Annette van Trigt en Jan Douwe Kroeske. Het vernieuwde Jules Unlimited is vanaf 13 maart iedere maandag om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 3.