Het succes van De Luizenmoeder is ongekend. De serie breekt record na record en héél Nederland zingt vrolijk mee met 'Hallo, allemaal!' Ilse Warringa, die de serie schrijft en Juf Ank speelt, is blij met met succes, maar kan zich er ook aan irriteren.

Article continues after the ad

"Elke grote theaterproducent wil nu De Luizenmoeder op toneel brengen. Ik ga daar niet over, want de rechten liggen bij AVROTROS en de productiemaatschappij. Maar mij irriteert het wel een beetje: het is er toch al? Waarom dan nog meer van hetzelfde willen? Iedereen wil nu iets met Juf Ank." zegt Ilse in de Volkskrant. 

Dijenkletsende Matthijs van Nieuwkerk

Het hoogtepunt van De Luizenmoeder-gekte vond Ilse toch wel de door André van Duin gezongen carnavalsversie van Hallo, Allemaal in De Wereld Draait Door. Het oersimpele liedje dat Ilse ooit op de muziekschool van haar dochtertje ontdekte, werd door Matthijs van Nieuwkerk met open armen ontvangen. "Het voelde als... een soort kermis in de hel. In dat beeld viel opeens alle gekte samen. Ik kreeg het niet meer gerijmd: mijn dochtertje op de harp, en dan Matthijs van Nieuwkerk dijenkletsend bij die carnavalskraker. Het symboliseerde helemaal de hysterie rond De Luizenmoeder. Ik dacht: heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst." vertelt Ilse.

Lachen!

De Luizenmoeder-gekte is natuurlijk ook compleet hysterisch en eigenlijk waarderen wij het wel dat Ilse haar goudeerlijke mening daarover geeft. Overigens kan ze er ook zeker van genieten: "Ik kan er nu wel weer om lachen hoor, maar de hele hype is zó overtrokken. En dat allemaal met dat lelijke liedje aan de haal - echt een liedje van niks. In het tweede seizoen gaan we misschien expres nieuwe liedjes stoppen, kijken wat die gaan doen!"

Dus smeer alvast je stembanden, want je weet nu wat je te wachten staat! Elke zondag om 20:25 uur op NPO3 zie je een nieuwe aflevering van De Luizenmoeder.