Duncan Laurence en Jort Kelder

Gisteren kwam het hartverscheurende nieuws naar buiten dat Duncan Laurence corona heeft. Hierdoor kan hij zaterdag niet optreden in de finale van het Songfestival. Toch heerst er ook twijfel...

Article continues after the ad

Boze tongen beweren dat de voormalig Songfestival-winnaar het allemaal faket. Zo zou de zanger die al aan paniekaanvallen lijdt onder het live-optreden uitkomen.

Duidelijk verhaal

Nu kun je die geruchten negeren, maar Jort Kelder ging er gisteren bij Op1 toch even op in. "Eén ding om het uit de wereld te helpen: malicieuze berichten op internet, op social media, van: die jongen faket, die heeft podiumangst en probeert er onderuit te komen", stipt hij aan. Nou, grote nonsens volgens opperhoofd Sietse Bakker. "Ik vind dat ontzettend jammer, want Duncan heeft afgelopen dinsdag een waanzinnig optreden gegeven tijdens de opening van de show. Dat heeft hij fantastisch gedaan." 

Vertrouwen houden

Sietse Bakker gelooft er dus niets van. "Duncan zat echt lekker in de wedstrijd. Ik denk dat als iemand zegt dat die een positieve coronatest heeft gedaan, we daar gewoon op moeten vertrouwen." Co-host Welmoed Sijtsma sluit zich daarbij aan. "Nou, bij deze is het uit de wereld. We wensen hem heel veel beterschap." En zo is het! 

"Nog nooit zo machteloos"

De zanger liet gisteravond zelf ook van zich horen. "Vandaag is een van de meest trieste dagen van mijn leven. Niet in staat zijn om zaterdag dat podium op te lopen, live voor jullie op te treden, het publiek te voelen en dit prachtige moment samen te vieren... Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld", aldus de zanger. Geluk bij een ongeluk: er wordt gezocht naar een manier hoe hij toch iets kan laten zien. Hoe of wat onthullen de organisatoren later.


Het Songfestival is aanstaande zaterdag om 21.00 uur te zien op NPO1. Bekijk hier ook de startvolgorde.