Jort Kelder

De uitgesproken opiniemaker Jort Kelder nam eind april een pilot op voor de De Wereld Draait Door-opvolger van NPO 1. Maar... hij heeft er eigenlijk niet zo bijster veel zin in.

Article continues after the ad

AD-columniste Angela de Jong verklapte eerder al dat de NPO Jort als één van de kandidaten ziet om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen met een DWDD-vervanger. Dit blijkt dus te kloppen, zo bevestigt Jort vandaag zelf aan De Telegraaf. 

Geen overzicht

Jort nam eind april een pilot (proefuitzending) op voor omroep AVROTROS, maar hij heeft 'geen idee wat het wordt, ook mijn eigen rol niet’. Nou, lekker duidelijk dus! Ook voor de oud-Quote-hoofdredacteur lijkt het allemaal een beetje een vage bedoening. "Er wordt heel veel getest en bekeken, ik heb er geen overzicht over."

Geen zin

"Het maakt hem ook niet veel uit, vertelt hij, hij heeft genoeg andere bezigheden", zo beschrijft De Telegraaf. Jort staat dus overduidelijk niet te springen om het DWDD-loze gat op te vullen. Heeft 'ie er eigenlijk wel zin in? En waarom deed 'ie mee aan zo'n pilot? Uit beleefdheid, zo lijkt het; Jort wilde het verzoek van AVROTROS namelijk niet bij voorbaat weigeren. "Maar dagelijks op de buis is sowieso niet mijn droom. Matthijs van Nieuwkerk opvolgen is geen dankbare taak, dat genoegen gun ik graag iemand anders."

Het is nog niet bekend wanneer er ook daadwerkelijk een DWDD-vervanger op NPO 1 komt. Voorlopig kunnen we het gelukkig nog met Margriet van der Linden doen. Zij presenteert de komende tijd nog elke werkdag om 19:00 uur haar talkshow M.