The People under the stairs

Wéér wordt een geliefde horror(comedy) nieuw leven ingeblazen. Jordan Peele produceert een remake van Wes Cravens The People Under The Stairs!

In The People Under the Stairs probeert een zwarte tiener in te breken in het huis van zijn huisbazen: de familie Robeson. De Robesons zijn van plan om Poindexter Williams (Brandon Adams) uit zijn huis te zetten: hij kan geen huur kan betalen omdat zijn moeder een zware operatie moet ondergaan.

Samen met zijn vrienden bedenkt Williams een list om het huis binnen te dringen, maar daar ontdekken ze een groep hongerige kinderen in de kelder! De Robesons ontvoeren en martelen jonge kids, en voeren ze alleen met vlees van mensen. Williams en zijn vrienden moeten vechten en vluchten voor hun leven, en besluiten wraak te nemen op de huisbazen.

Article continues after the ad

Wes Craven-revival

The People Under The Stairs werd geregisseerd door horrorlegende Wes Craven, en later had hij plannen om een remake van deze horrorhit te maken. Helaas overleed hij vóór het zo ver was. Jordan Peele ken je natuurlijk van Us en Get Out: recent produceerde hij ook de prima HBO-horrorserie Lovecraft Country. The People Under The Stairs heeft een belangrijk satirisch element, en gaat deels over de tegenstelling tussen arme en rijke mensen. Daar kan Peele natuurlijk wel mee uit de voeten!

Craven ken je natuurlijk ook van A Nightmare on Elm Street en Scream: de opnames van de vijfde Scream-film zijn inmiddels gestart. Wanneer de nieuwe The People Under The Stairs verschijnt is nog niet bekend. Mocht je rond Halloween nog een grappige enge film willen zien, of gewoon een enge, zoek dan niet verder!