Joost Prinsen, Op1

Samen met Noraly Beyer vormt Joost Prinsen nu al 'het showbizzkoppel van 2021'. De twee love birds vonden elkaar terwijl Joost nog druk aan het rouwen was om zijn overleden vrouw Emma. Bij Op1 sprak hij daar vanavond voor het eerst openlijk over.

Article continues after the ad

De acteur vindt romantiek en rouw twee bijzondere dingen, vooral als ze naast elkaar staan. 

Tijden van rouw

"Een paar weken geleden werd ik nog overvallen door rouw. Noraly Beyer heeft mij toen getroost", legde hij vanavond uit bij Op1. "Het is heel raar dat een nieuwe liefde je troost om het verdriet van je overleden vrouw. Dat is heel weird." Maar het is nu eenmaal wel zijn realiteit. 

Enorme bewondering

Dat hij nu een nieuwe liefde heeft, betekent natuurlijk niet dat hij zijn vorige vrouw is vergeten. Hij spreekt nog vol bewondering over haar. "Zij was een redelijk secreet", zo blikt hij terug met een enorme lach op zijn gezicht. "Ze was in alles 'te'. Zet voor ieder woord 'te' en dat was ze: te dik, te laat en haast too large for life. Dat bewonderde ik enorm en vond ik echt geweldig aan haar." En die bewondering was er niet voor niets. "Omdat ik een veel te brave burgerman ben." 

Ruimte voor nieuwe 'verkering'

Vlak voor haar dood voorspelde Emma al wel dat hij binnen een halfjaar een nieuwe liefde zou hebben. Uiteindelijk werd dat een jaar. "Ik ben wel tevreden dat het een jaar heeft geduurd. Tandenknarsend dat ik haar daar gelijk in moest geven", zegt hij lachend. "Die nieuwe liefde verdreef een beetje de eenzaamheid. Ik ben een jaar behoorlijk alleen geweest. Dat is ook de reden dat ik een boek heb geschreven. (...) Ik was behoorlijk depri. Maar uiteindelijk kwam Noraly Beyer op mijn pad." En de rest is history...

Beluister hieronder het hele fragment.


Bijzondere reacties

De kijkers van Op1 hingen vanavond aan zijn lippen. Lees hieronder enkele reacties.


Op1 gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.