Joost Prinsen, Omroep Max

Matthijs van Nieuwkerk keerde na het stoppen van De Wereld Draait Door terug met zijn nieuwe talkshow Matthijs Gaat Door. In de eerste aflevering was Joost Prinsen te gast en de kijkers waren super enthousiast. Toch is de acteur niet van plan om nog een keer langs te komen bij het praatprogramma.

Poëzie door Joost

Matthijs vond het erg leuk dat de vroegere Met Het Mes Op Tafel presentator bij hem te gast wilde zijn. De aflevering werd uitgezonden op oudjaarsavond en bevatte veel live-optredens, cabaret én poëzie. Matthijs vertelt op NPO Radio 1 dat poëzie was gekozen, omdat Joost er was. “Die kan als geen ander voorlezen en heeft al die gedichtjes door zijn hoofd vlinderen.

Article continues after the ad

“Ik heb andere dingen te doen.”

De poëzie van Joost leverde veel leuke reacties op, waardoor ze hem hebben gevraagd of hij nog eens terug wil komen. Joost zag dat niet zitten. “Nee, ik heb andere dingen te doen en ik vond het heel fijn om mee te doen, maar dat was het.

Alsmaar uitgesteld

Ook zonder Joost Prinsen kan Matthijs Gaat Door rekenen op positieve reacties. Vorige week zorgde een emotionele André van Duin nog voor mooie televisie. Het was alleen wel de bedoeling dat het programma al twee weken eerder zou starten, maar Matthijs van Nieuwkerk zat in quarantaine. Hij was getroffen door het coronavirus.

Matthijs Gaat Door is iedere zaterdag te zien om 21:35 bij NPO1.