Bij de X-Men denk je al snel aan Professor X, Jean Grey en natuurlijk Wolverine. In de tv-serie The Gifted krijgt een aantal minder bekende mutanten de kans om te schitteren!

Article continues after the ad

Op de vlucht

In The Gifted ontdekken een broer en zus dat ze beschikken over unieke superkrachten. Op zich best cool, maar helaas wordt er door de overheid jacht gemaakt op deze zogenaamde ‘mutanten’. Tot overmaat van ramp is hun vader zelfs belast met de opsporingen van deze mensen. Maar de liefde van een ouder gaat dieper dan de afkeer van mutanten en dus slaat het gezin op de vlucht. Achtervolgd door speciale overheidsagenten, sluiten ze zich aan bij een groepje tieners die ook over bijzondere superkrachten beschikken.

Sterspeler

De helden in The Gifted zijn jonge mutanten die nog moeten leren omgaan met hun superkrachten, waaronder Blink, Eclipse, Polaris en Thunderbird. Deze namen mogen dan minder tot de verbeelding spreken als de helden van de X-Men, maar dat neemt niet weg dat er een belangrijke rol is weggelegd voor een andere sterspeler uit het Marvel-universum. De pilot is namelijk geregisseerd door Bryan Singer. Hij tekende eerder voor blockbusters als X-Men, X2 en X-Men: Days of Future Past. Als er één regisseur is die zich thuis voelt in de wereld van de X-Mannen, is hij het wel!