Het NOS journaal heeft er een nieuw gezicht bij. Amber Brantsen presenteert vanaf augustus de dagbulletins. Zij is nu nog medepresentator van het NOS Radio 1 Journaal. Brantsen neemt de plaats in van Rik van de Westelaken, die naar NET5 is vertrokken en daar nu onder andere Peking Express presenteert.

Article continues after the ad

Piepjong

Brantsen is nog maar piepjong, maar heeft er al een flinke carrière op zitten. Via de lokale en regionale omroep kwam ze bij de NOS terecht. In 2014 liep zij stage op de binnenlandredactie, waarna zij als nieuwslezer en redacteur aan de slag ging. Ze werd in 2015 één van de nieuwsstemmen van NOS op 3, NPO 3FM en FunX. Ze won in 2016 de RadioFreak Award voor Beste Nieuwslezer. Amber droomde al van jongs af aan van een carrière als nieuwslezer. Ze hield er zelfs een spreekbeurt over. Kijk naar het filmpje hier onder.

Enorme eer

"Ik vind het enorme eer om het harde werk van mijn collega's te mogen presenteren", zegt Brantsen donderdag bij de NOS. "Tot nu toe was dat altijd op de radio en ik kijk er ontzettend naar uit televisie daaraan toe te voegen."