Momenteel werkt Disney aan een live-action televisieserie van Star Wars. Inmiddels weten we ook waar in de tijdlijn deze serie zich zal afspelen!

Article continues after the ad

Kassuccessen

Vorige maand werd bekend dat er een televisieserie in de maak is die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Niemand minder dan Jon Favreau werd ingehuurd als scenarioschrijver en uitvoerend producent. Hij tekende eerder voor kassuccessen als Iron Man en The Jungle Book. Ook het Star Wars-universum is hem niet vreemd. Zo is hij acteur als te zien, vooruit, te horen in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars en in Solo: A Star Wars Story. In een interview onthulde Favreau nieuwe details over zijn mysterieuze Star Wars-project!

Veldslag

Zo vertelde de schrijver wanneer de televisieserie zich zal afspelen. De gebeurtenissen in de serie vinden zeven jaar plaats na de veldslag om Endor in Star Wars: Return of the Jedi. Dit betekent dat de nog naamloze Star Wars-serie een brug zal slaan tussen Return of the Jedi en The Force Awakens, ofwel tussen de klassieke en de moderne trilogie!

Oscar

Daarnaast onthulde Favreau dat ze de geavanceerde technologie uit The Jungle Book zullen gebruiken om a galaxy far, far away... en zijn inwoners tot leven te zullen wekken. Het is nog niet bekend of de serie zal draaien om oude of nieuwe personages, maar met de Oscarwinnende technologie uit The Jungle Book is alles mogelijk!

De Star Wars-serie heeft nog geen officiële releasedatum, maar volgens de geruchten zal de serie beschikbaar zijn wanneer de streaming-dienst van Disney volgend jaar wordt gelanceerd.