Johnny Depp gaat de rol spelen van een bekend personage voor trouwe Harry Potter-fans in het tweede deel van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Regisseur David Yates verklapte aan The Leaky Cauldron wie dat is.

Article continues after the ad

Depp gaat namelijk Gellert Grindelwald spelen, de voormalige vriend van Albus Dumbledore op wie de tovenaar vroeger een oogje had. 

"We wilden voor de meest inspirerende, interessante en goede en beste kandidaat gaan voor de rol", verklaart Yates het castingproces voor Grindelwald. "Johnny Depp is een echte artiest. Hij is echt een briljante acteur. We waren erg benieuwd naar wat hij zou doen met dit karakter."

Fantastic Beasts 2

De regisseur liet doorschemeren dat Gellert Grindelwald en dus Johnny Depp een aanzienlijke rol speelt in het tweede deel van Fantastic Beasts and Where to Find Them. "De beesten spelen een kleinere rol in de tweede film en Grindelwald komt dan meer naar de voorgrond." In totaal komen er vijf films.

Relieken van de Dood

In de boeken is Grindelwald een duistere tovenaar die in het bezit was van de Zegevlier, één van de Relieken van de Dood. Grindelwald werd verslagen in een legendarisch duel door Albus Dumbledore.

Het eerste deel van Fantastic Beasts draait vanaf 17 november in de Nederlandse bioscopen, waarin Johhny Depp al te zien zal zijn in een glimprol. Het tweede deel staat gepland voor 2018.