De moorden op rappers Notorious B.I.G. en 2Pac zijn tot op de dag van vandaag onopgelost. Maar in het waargebeurde City of Lies komt Johnny Depp de moordenaars op het spoor!

Article continues after the ad

Motief

Gisteren was het 47e geboortedag van Christopher Wallace, beter bekend als The Notorious B.I.G. De legendarische rapper was op de top van zijn roem toen hij in 1997 werd doodgeschoten in Los Angeles. Hoewel er veel aanwijzingen waren dat het motief van de moord voortkwam uit zijn ruzie met 2Pac, die het jaar ervoor werd gedood, zijn de daders en de opdrachtgevers nooit gepakt. Maar rechercheur Russell Poole kwam griezelig dichtbij…

 

Corrupt

Zijn onderzoek vormt de basis voor de thriller City of Lies. Hierin bundelt Poole de krachten met journalist Jack Jackson. Samen ontdekken ze dat de moord op Biggie wel eens gepleegd zou kunnen zijn door corrupte politieagenten. Maar de LAPD zit niet te wachten op pottenkijkers en Poole en Jackson moeten uitkijken dat ze niet zelf het slachtoffer worden van de schietgrage agenten!

Oscarwinnaar

De hoofdrollen worden gespeeld door Johnny Depp (Murder on the Orient Express) en Oscarwinnaar Forest Whitaker (Black Panther). De regie van City of Lies is in handen van Brad Furman. Hij tekende eerder voor de misdaadthriller The Infiltrator met Bryan Cranston.

City of Lies komt op 7 september uit in Amerika. Het is nog onbekend of de film ook in Nederland in de bioscopen te zien zal zijn.