Niemand minder dan Johnny Depp treedt toe tot de tovenaarswereld van Harry Potter. De acteur gaat een rol spelen in het tweede deel van de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Article continues after the ad

Warner Bros. onthult nog niet welke rol hij gaat spelen, maar volgens Deadline zal hij al even te zien in de eerste Fantastic Beasts and Where to Find Them film die vanaf 16 november in de bioscoop draait.

Ontsnapte fabeldieren

De filmreeks, waarin Eddie Redmayne de hoofdrol speelt, gaat over de avonturen van Newt Scamander die zeventig jaar voor de gebeurtenissen in de Harry Potter-films op zoek gaat naar een bijzondere collectie fabeldieren. Op weg naar huis maakt hij een tussenstop in New York, waar per ongeluk een paar magische beesten uit zijn koffertje ontsnappen. Aan Newt de taak ze weer te vangen, voordat het bestaan van de toverwereld aan de dreuzels onthuld wordt.

Vijf films

Onlangs maakte schrijfster J.K. Rowling bekend dat er niet drie, maar vijf films van de spin-off worden gemaakt. Het vervolg waarin Depp een rol krijgt gaat volgend jaar november in bioscopen draaien. Regisseur David Yates, die de laatste vier Harry Potter-films regisseerde, verklapte dat het tweede deel gaat plaatsvinden in een andere hoofdstad dan New York. “Het wordt compleet anders,” aldus Yates.

Captain Jack

Johnny Depp is ook volgend jaar weer te zien als kapitein Jack Sparrow in de vijfde film in de Pirates of the Caribbean-filmreeks. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales draait vanaf 24 mei 2017 in de bioscoop.