Johnny Depp in Pirates of the Caribbean

Een Pirates of the Caribbean-film zónder Jack Sparrow lijkt heiligschennis, maar van Disney hoeft Johnny Depp niet meer aan te kloppen. Het lijkt erop dat Jack Sparrow een afgesloten hoofdstuk is.

De Amerikaanse showbizz-site The Hollywood Reporter maakte een reconstructie van Johnny Depps neerwaartse spiraal en ontdekte dat Disney de acteur koste wat kost uit hun films wil houden.

Producer Jerry Bruckheimer is bevriend met Johnny Depp en is volgens THR bezig om Disney en Depp weer aan tafel te krijgen. Deze lobby is… nog niet gelukt: integendeel. Bruckheimer probeerde Depp in Pirates of The Caribbean 6 te krijgen, of desnoods in de spin-off-film met Margot Robbie in de hoofdrol, maar Disney wil er niets van weten. Bruckheimer zegt dat de rol van Johnny Depp in de nieuwe Pirates-films onduidelijk is, maar het lijkt er sterk op dat Disney het wél weet! Vaarwel, Jack Sparrow!

Slaat Jack Sparrow vrouwen?

Johnny Depp sleepte de Britse tabloid The Sun voor de rechter, omdat deze de acteur een ‘vrouwenmishandelaar’ had genoemd. De rechter oordeelde echter dat er genoeg bewijs was om Depp zo te noemen, door aanvaring die hij had met zijn ex-geliefde Amber Heard.

Article continues after the ad

Toen Depp officieel een vrouwenmishandelaar bleek liet Warner Bros. de acteur vallen als een brandende drol. De rol van Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3 wordt overigens ingevuld door Mads Mikkelsen, maar Depp krijgt nog wel gewoon betaald. De rechtszaak is een belangrijke reden dat Depp niet meer in Pirates terugkeert, maar niet eens de enige!

Vóór de fatale rechtszaak waren veel filmstudio’s de maniertjes van Johnny Depp al een beetje zat. Hij stelde bizar veel eisen, en is de laatste jaren geen garantie voor een succesvolle film meer. Hoe moeilijk het ook is om een Pirates-film te bedenken zonder Jack Sparrow, we rekenen voorlopig niet op een terugkeer.