Johnny de Mol, The Passion

We wisten natuurlijk al dat vanwege de coronamaatregelen The Passion dit jaar niet door kon gaan, maar de EO heeft niet stilgezeten. Ze hebben een aangepaste versie bedacht, waardoor het paasverhaal tóch verteld kan worden op Witte Donderdag.

Article continues after the ad

Aan Johnny de Mol de taak om het paasverhaal dit jaar met de mensheid te delen.

Oude nummers

De presentator is blij dat hij - ook al is het dit jaar zonder band en publiek - toch deze kans krijgt. "Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen", zo laat hij weten. "Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet; maar ook geloof, hoop en liefde." Zijn verhaal wordt afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities. Eerder werden fans al opgeroepen hun favoriete nummers te delen op Twitter

 

Online optocht

Normaal gesproken lopen er behoorlijk wat mensen mee met de optocht, maar ook dat maakt het coronavirus onmogelijk. Toch heeft de EO ook daar een oplossing voor bedacht: mensen kunnen online (in een berichtje of korte video) alsnog hun verhalen te delen. Anne-Mar Zwart zal bij het verlichte kruis staan en live verslag doen van alle berichten die binnen komen. Wil je nu ook jouw angst en hoop delen? Dan kun je een bericht sturen naar thepassion@themediawater.nl.

The Passion: Geef mij nu je angst is op 9 april om 20:30 uur te zien op NPO 1.