John Wick-regisseur Chad Stahelski is bezig om een reboot van de Highlander-films op poten te zetten! There can be only one!

Highlander (1986) draait om de krijger Connor MacLeod (Christopher Lambert), die telkens als hij gedood wordt weer tot leven komt. Hij is onsterfelijk, en kan alleen gedood worden als iemand hem onthoofdt. Dat klinkt wel relaxt, maar omdat de ‘immortals’ niet ouder worden en nooit ziek zijn, vallen ze nogal op en moeten ze hun hele leven blijven verhuizen. Daarnaast worden de onsterfelijken sterker als ze anderen onthoofden, en jagen ze voortdurend op elkaar.

De Highlander-films waren nooit bijzonder goed, of zelfs echt succesvol, maar op de één of andere manier bleven ze toch verschijnen. Highlander II: The Quickening wordt gezien als één van de beroerdste films ooit, maar Sean Connery speelde wél een grote rol in een paar films én Queen verzorgde een deel van de soundtrack!

Article continues after the ad

Stahelski werkt momenteel aan de scripts, en het bedenken van de mogelijke actiescènes. De regisseur hoopt (nu al!) dat hij een nieuwe Highlander-trilogie in elkaar kan draaien, met Star Wars als voorbeeld. “De eerste film had een goed einde, maar de deur bleef op een kier staan, en dat hoop ik met Highlander ook te doen. Begrijp me niet verkeerd, dat is heel lastig; daarom zijn we er ook zo lang mee bezig."

Highlander: The Series

De populariteit van de films is waarschijnlijk deels te danken aan de televisieserie uit de jaren 90, met Adrian Paul als Duncan MacLeod. Deze serie was behoorlijk geliefd en had in 2000 zelfs een crossover. Na deze korte opleving daalde de kwaliteit van Highlander weer tot een dieptepunt.

Een Highlander-reboot met Chad Stahelski aan het roer klinkt wel erg goed in de oren! Stahelski weet hoe je een spectaculaire actiefilm maakt, zoals we zagen in de John Wick-films. Het duurt waarschijnlijk nog wel even voor de opnames kunnen beginnen.

John Wick: Chapter 4 is uitgesteld naar 2022 vanwege het coronavirus én de opnames van The Matrix 4; waarschijnlijk kan het werk daarna pas beginnen.