Splinter Cell voor Netflix

Begin deze eeuw scoorde ontwikkelaar Ubisoft een hit met Splinter Cell. In deze game kroop je in de huid van Sam Fisher. Deze voormalige marinier werd gerekruteerd door het National Security Agency voor geheime missies over de hele wereld. Er verschenen verschillende vervolgen en er was zelfs even sprake van dat Tom Hardy de hoofdrol zou spelen in de gelijknamige bioscoopfilm. Zover is het nooit gekomen, maar naar verluidt kunnen we nu wel uitkijken naar een heuse Netflix-serie gebaseerd op de gamereeks!
 


Grimmig

Volgens Variety hebben Ubisoft en Netflix de krachten gebundeld om Splinter Cell te bewerken tot een animatieserie. Laat je niet misleiden door de vorm: deze Netflix-serie zal namelijk worden geschreven door Derek Kolstad. Hij tekende eerder als scenarist van alle John Wick-films. Het lijkt er dus op dat de Netflix-serie trouw blijft aan het grimmige bronmateriaal.

Splinter Cell is trouwens niet de enige gamehit die we binnenkort in serievorm kunnen bewonderen. Zo werkt HBO aan een televisiebewerking van de duistere PlayStation-game The Last of Us!

Article continues after the ad