Je moet ambitieus zijn als je films maakt, zeker bij een deel 2 en al helemaal bij een deel 3. Gelukkig hebben de makers van John Wick de lat hoog gelegd en wordt gemikt op het hoogst aantal doden. Yeah!

Article continues after the ad

Beestenboel

In mei 2019 gaat het derde hoofdstuk van John Wick (Keanu Reeves) draaien: Parabellum. John is, verwacht het of niet, op de vlucht. Op een paard! En het lijkt er op dat Halle Berry nog een handje gaat helpen in de rol van Sofia. Een ex? Oeh, seksuele spanning… Oh, en ze heeft twee honden. Een paard, twee honden, ze kunnen zo gaan kamperen. Maar nee, daar is geen tijd voor, want er moet heel veel geschoten worden.

Het dak eraf

En dat gaat gebeuren, is de belofte. In nummer 1 werden 84 personages en figuranten neergeknald. In Chapter 2 waren dat er 128. Maar John werd ook wat minder trefzeker: de nauwkeurigheid ging van 86 naar 80%. En nu heeft de regisseur, Chad Stahelski, aangegeven dat er in Chapter 3 nog meer doden gaan vallen. Hopelijk schiet John wel weer wat scherper, en overleven de honden en het paar het wel. Anders is het zielug.

Trouwens, de regisseur heeft zoveel lol in het maken van de films, dat hij nu al zin heeft in deel 4