John van den Heuvel

We vertelden jullie eerder vanavond al dat de live-uitzending van RTL Boulevard afgelast werd vanwege ernstige dreiging. John van den Heuvel kwam zojuist met een reactie.

Afgelast RTL Boulevard is een dieptepunt

De uitzending van RTL Boulevard werd vanavond afgelast vanwege een ernstige bedreiging, waarschijnlijk vanuit de georganiseerde misdaad. Zodoende werd ook de studio aan het Leidseplein in Amsterdam ontruimd. John van den Heuvel, die vaak te gast is in het programma, kwam zojuist met een reactie: “Terwijl Peter (R. de Vries, red.) deze week laf werd neergeschoten en ons allemaal in diepe rouw dompelde, bereiken we bij RTL Boulevard vanavond opnieuw een dieptepunt. Voor het eerst in twintig jaar geen live programma maar een herhaling omdat de studio vanwege dreiging uit criminele hoek op slot moet.”

Article continues after the ad

'Wij zwijgen nooit'

Van den Heuvel beaamt in zijn bericht dat de uitzending afgelast is op advies van de Amsterdamse driehoek. Toch lijkt de misdaadverslaggever niet te spreken over het besluit: “U leest het goed; criminelen zijn in staat uitzendingen van een tv-programma te verstoren en opnieuw angst te zaaien.” Hij sluit zijn bericht strijdbaar af: “Ik zei het deze week al eerder: wij zwijgen nooit. Ook in de geest van collega Peter R., die nog altijd vecht voor zijn leven. Ik beloof u, onze berichtgeving zal nooit wijken voor narco-terreur.”

Van den Heuvel verwijst in zijn bericht een aantal keer naar zijn collega: Peter R. de Vries. Afgelopen dinsdag werd de misdaadverslaggever na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.