John van den Heuvel, RTL Boulevard

Shima Kaes heeft gisteren aangifte gedaan tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol. John van den Heuvel noemt de aangifte ‘discutabel’ en vindt het maar een ‘raar verhaal’.

Dat zei hij gisteren in RTL Boulevard. Shima beschuldigt Johnny van zware mishandeling en poging tot doodslag. De twee hadden vijf jaar terug een korte relatie. Johnny ontkent alle beschuldigingen.

Met één been in de gevangenis

John heeft wel wat over de zaak te zeggen: “Het is een heftige beschuldiging, die ook onderzocht moet worden. Het is niet zo dat Johnny al met één been in de gevangenis staat, daarvoor zitten er te veel rafelrandjes aan het verhaal.”

Article continues after the ad

‘Dubieuze brief’

Wat bedoelt de misdaadjournalist met ‘rafelrandjes’? “In de afgelopen vijf jaar is er radiostilte, tot Mark Koster met een boek komt. Twee maanden voor het boek De Mol komt er een dubieuze brief op de deurmat van moeder Willeke, vader John en Johnny.”

‘Raar verhaal’

In de brief wordt er gesproken van een schikking, ook wel: geld betalen. “Dan komt ze nu opeens met een aangifte. De route die wordt gevolgd is vrij discutabel.” John snapt Shima niet: “Op het moment dat je aangifte doet van huiselijk geweld doe je aangifte, dan ga je niet eerst de vermeende dader een brief sturen en geld afhandig te maken. Dat vind ik een heel raar verhaal.”