De nieuwe film van John Travolta, waarin hij maffiabaas John Gotti speelt, wordt behoorlijk hard aangepakt door filmcritici. RottenTomatoes (de website die commentaren film-journalisten verzamelt) geeft Gotti momenteel een 0%-freshness rating.

Article continues after the ad

De film volgt de gewelddadige klim van John Gotti naar de top van de georganiseerde misdaad. Andere maffiagroeperingen zijn helemaal niet blij met alle aandacht die Gotti op hun misdaadimperium vestigt, dus Gotti kan niet bepaald rustig van zijn succes genieten. 

Oef.

Filmcritici zijn niet weg van het verhaal. Zo schrijft Jordan Mintzer van The Hollywood Reporter: "De film is behoorlijk slecht: slecht geschreven, weinig spanningsopbouw, af en toe belachelijk en zelfs saai." Richard Roeper van the Chicago Sun-Times voegt daaraan toe dat de film het Gotti-tijdperk niet goed neerzet: "Behalve de outfits en make-up, lukt het Gotti niet om ons onder te dompelen in het Gotti-tijdperk." Een journalist van Blu-ray vraagt zich af hoe het kan dat er bijna 50 producenten bij Gotti betrokken waren, maar dat er geen één het lef had om zich af te vragen waarom deze onzinfilm gemaakt moest worden. Auw.

Of toch niet?

Sinds gisteren draait de film in meer dan vijfhonderd Amerikaanse bioscopen. En dat heeft ook wat amateur-filmliefhebbers naar de RottenTomatoes-site gebracht. En die zijn het bepaald niet met de critici eens. 80% van de 6.756 mensen die een review achterlieten vonden de film goed, met een score van 4.1 uit 5 sterren. In Nederland verschijnt de film eind juli op dvd en blu-ray en het ziet er dus naar uit dat je tegen die tijd je eigen oordeel zult moeten vellen.