De nieuwe film van John Travolta, waarin hij maffiabaas John Gotti speelt, wordt behoorlijk hard aangepakt door filmcritici. RottenTomatoes (de website die commentaren film-journalisten verzamelt) geeft Gotti momenteel een 0%-freshness rating.

De film volgt de gewelddadige klim van John Gotti naar de top van de georganiseerde misdaad. Andere maffiagroeperingen zijn helemaal niet blij met alle aandacht die Gotti op hun misdaadimperium vestigt, dus Gotti kan niet bepaald rustig van zijn succes genieten. 

Oef.

Filmcritici zijn niet weg van het verhaal. Zo schrijft Jordan Mintzer van The Hollywood Reporter: "De film is behoorlijk slecht: slecht geschreven, weinig spanningsopbouw, af en toe belachelijk en zelfs saai." Richard Roeper van the Chicago Sun-Times voegt daaraan toe dat de film het Gotti-tijdperk niet goed neerzet: "Behalve de outfits en make-up, lukt het Gotti niet om ons onder te dompelen in het Gotti-tijdperk." Een journalist van Blu-ray vraagt zich af hoe het kan dat er bijna 50 producenten bij Gotti betrokken waren, maar dat er geen één het lef had om zich af te vragen waarom deze onzinfilm gemaakt moest worden. Auw.

Of toch niet?

Sinds gisteren draait de film in meer dan vijfhonderd Amerikaanse bioscopen. En dat heeft ook wat amateur-filmliefhebbers naar de RottenTomatoes-site gebracht. En die zijn het bepaald niet met de critici eens. 80% van de 6.756 mensen die een review achterlieten vonden de film goed, met een score van 4.1 uit 5 sterren. In Nederland verschijnt de film eind juli op dvd en blu-ray en het ziet er dus naar uit dat je tegen die tijd je eigen oordeel zult moeten vellen. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.