We horen de laatste tijd niet zo veel meer over John Travolta, maar acteren kan hij nog steeds! In Gotti kruipt hij in de huid van de beruchte ‘Teflon Don’.

Article continues after the ad

Gotti

De maffia van New York opereerde het liefst in het geheim, tot kopstuk John Gotti de schijnwerpers juist opzocht. Naast beroepscrimineel was Gotti een bekendheid in de media. John Gotti werd zó vaak beschuldigd van misdaden (en vrijgesproken), dat hij de bijnaam ‘Teflon Don’ kreeg: niets bleef aan hem plakken.

Travolta speelt John Gotti. De film volgt zijn gewelddadige klim naar de top van de georganiseerde misdaad. Andere maffiagroeperingen zijn helemaal niet blij met alle aandacht die Gotti op hun misdaadimperium vestigt, dus Gotti kan niet bepaald rustig van zijn succes genieten.

Naast John Travolta zijn er wat minder bekende acteurs aan Gotti verbonden. Johns dochter Victoria wordt vertolkt door Kelly Preston (Medium, CSI: Cyber). Pruitt Taylor Vince (Those Who Kill, Deadwood) en Stacy Keach (Man With a Plan, The Simpsons) spelen gangsters Angelo Ruggiero en Neill Dellacroce.

Gotti draait vanaf 25 januari 2018 in de bioscoop.