Agatha Christie’s misdaadverhalen, en personages als Miss Marple en Hercule Poirot spreken nog altijd tot de verbeelding. De BBC komt met een miniserie over The ABC Murders, met John Malkovich en Rupert Grint in de hoofdrol!

Article continues after the ad

John Malkovich kruipt in de huid van Hercule Poirot; de briljante maar eigenaardige Belgische speurneus. Rupert Grint (Harry Potter) speelt inspecteur Crome, die een vreemde zaak namens de politie behandelt. Crome vindt Poirot maar een rare snuiter. Dat is hij natuurlijk ook, maar wél een geniale!

De laatste keer dat we Hercule Poirot zagen werd hij gespeeld door Kenneth Branagh, in Murder On The Orient Express.

ABC

In The ABC Murders ontvangt detective Poirot brieven van een mysterieuze afzender; A.B.C. Deze schurk kondigt verschillende moorden aan via de post. Op het plaats delict vindt de politie telkens een spoorboekje als enige aanwijzing.

Naast Malkovich en Grint zijn er nog een paar namen bekendgemaakt. Andrew Buchan (Broadchurch) als Franklin Clarke, Eamon Farren (Twin Peaks) als Cust, Tara Fitzgerald (Game Of Thrones) als Hermione Clarke, Bronwyn James (Harlots) als Megan en Freya Mavor (The Sense Of An Ending) als Thora Gray spelen allemaal een hoofdrol in het verhaal.

Ordeal By Innocence

The ABC Murders is de tweede Agatha Christie-miniserie die gemaakt wordt voor BBC One. Recent zond de BBC het eerste deel, Ordeal By Innocence, uit. De serie werd ontzettend hoog aangeslagen, mede door de aanwezigheid van van acteur Bill Nighy.

Ed Westwick werd op het laatst mogelijke moment nog uit de serie geknipt, vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik. Na The ABC Murders volgen er nóg vijf korte series gemaakt, gebaseerd op het werk van Christie.

De opnames van The ABC Murders beginnen komende maand. Wanneer de driedelige miniserie verschijnt is nog niet bekend.